6 anledningar till att använda chatbots för rekrytering

När det gäller rekrytering...

 • Chatbots har ett tydligt mål
 • Chatbots ersätter inte mänsklig interaktion
 • Chatbots är ett mobilvänligt sätt att ansöka om jobb.
 • Chatbots historia

  Under det senaste decenniet har chatbots tagit plats inom försäljning, kundsupport och marknadsföring. Att använda en chatbot-tjänst inom dessa områden kan bara vara effektivt om strategin för att använda den är väl avvägd och kan ersätta den mänskliga interaktionen - Tänk på att människor är benägna att inte interagera med chatbots när de ses som ineffektiva och ett slöseri med tid snarare än hjälpsamma.

  Därför kan man inte ifrågasätta effektiviteten hos en chatbot för rekrytering på samma sätt som en chatbot för kundtjänst, eftersom den enda process som den kompletterar är den inledande ansökningsprocessen för ett jobb - som alltid har varit automatiserad och saknat mänsklig interaktion.

  I genomsnitt, arbetsgivare tittar på CV:n i sex till sju sekunder. Hur lång tid en arbetsgivare ägnar åt att titta på ett CV varierar dock från företag till företag. Vissa arbetsgivare kan skanna igenom ett CV grundligt, medan andra bara skannar det i några sekunder. Antalet sökande till en viss tjänst kan också spela en roll i denna bedömning."

  Ja, det är sant

  På Zmash vill vi inte ersätta den traditionella ansökningsprocessen. Vi vill snarare vara ett komplement till den - ett annorlunda sätt att göra saker och ting som hjälper både kandidater och rekryterare. Genom vår AI-drivna chatbot kan kandidater söka och ansöka om jobb. Kunderna kan välja vad de vill veta om sina kandidater, t.ex. år av erfarenhet, bakgrund, korta beskrivningar av tidigare jobb osv. Naturligtvis frågar vi också efter kontaktuppgifter och vi är GDPR-anpassade.

  Alla kandidatuppgifter skickas sedan in i ditt rekryteringssystem precis som en traditionell ansökan.

  Du kan använda Zmash på webbplatser eller i annonser på Facebook och Instagram.

  Vi gör rekryteringen snabbare

  Genom att förenkla ansökningsprocessen kan du få fler kandidater på kortare tid. Tillägget av Zmash tar lite eller ingen tid, men kan ha stor inverkan på din rekryteringsframgång. Worko ökade sin konverteringsgrad med 400 % genom att använda Zmash i sina annonser i sociala medier.

  Vi ökar antalet konverteringar av kandidater

  Det finns ingen tvekan om varför konverteringsgraden från klick på annonslänkar till kandidater i allmänhet är låg - de flesta kandidater hoppar av eftersom de antingen inte har sitt CV eller förväntar sig en komplicerad ansökningsprocess.

  Vi gör rekryteringen mobilanpassad

  En mobilanpassad ansökningsprocess bör vara ett alternativ för alla kandidater. Ingen har sagt att jobbansökningar bara ska göras på ett sätt. Erbjud dina kandidater flera alternativ och hjälp dem att ansöka på det sätt de väljer.

  Vi förbättrar kandidatresan

  Kandidaterna älskar Zmash, och vi har citat som bevisar det. De flesta av våra kunder väljer att fråga sina kandidater vad de tycker om lösningen - vi är inte förvånade över att 97 % av kandidaterna har en mycket positiv inställning.

  Vi beskriver din målgrupp och deras beteende

  Om en kandidat hoppar av under chattbotansökan analyserar vi fortfarande de icke-personliga uppgifter som han eller hon skickade in. Med ansökningsformulär förlorar du alla uppgifter om kandidaterna inte slutför ansökan. Formulären kan inte berätta för dig vid vilken tidpunkt en potentiell kandidat hoppade av.

  Vi fastställer strategin för ditt arbetsgivarvarumärke

  Eftersom vi ställer bakgrundsfrågor, varför inte också fråga vad dina potentiella kandidater söker hos en arbetsgivare? Få den information du behöver för att börja marknadsföra ditt arbetsgivarvarumärke. Ersätt gissningsarbetet med datadrivna strategier.

  PROS

  • Högre omvandlingsgrad
  • Lägre kostnad per kandidat
  • Lägre kostnad per anställning
  • Lätt att genomföra
  • Mer information om målgruppen
  • Positionera dig som en innovativ arbetsgivare

  Slutsats

  Chatbots är här för att stanna. De kanske inte var så bra tidigare, men i och med teknikens utveckling har de förbättrats och blir en permanent del av våra liv. En väl avvägd och väl implementerad rekryterings-chatbot som är integrerad med ditt rekryteringssystem kan hjälpa dig att konvertera fler passiva och aktiva kandidater, bli en innovativ arbetsgivare samtidigt som du sänker dina totala rekryteringskostnader och förkortar dina anställningstider. Kontakta oss idag för att ta reda på hur du kan implementera en konverterings-chatbot inom 1-2 veckor.